tippek

Márvány konyhapult felújítása házilag – gránit, márvány, agglomerát konyhapult felújításához a probléma és károsodottság mértékének megfelelő felújítást érdemes választani. Általában amikor már kopás jelentkezik fényevesztett lesz helyenként a pult, akkor már nem segítenek a vegyi eljárások, hanem csiszolásra és polírozásra van szükség Házilag is megoldhatjuk ha van elég türelmünk és kézügyességünk.. Kell hozzá egy felújító szett és egy állítható fordulatszámú kézicsiszoló. Először próbálkozhatunk száraz módszerrel, ha ez nem vezet célra, érdemes vizesen csiszolni .. videok itt megtekinthetők : video

 Vörösbor folt eltávolítása – kőpadlóra cseppent vörösbort minél hamarabb le kell töröljük a mélyebb leszívódás eltávolítása érdekében. Ezután próbálkozzunk félbevágott  citrommal átdörzsölni a felületet, majd vízzel lemosni..

Vízkő eltávolítás márvány oldalfalról. -  márvány csempéről házilag csak citromsavas tisztitószerrel próbálkozunk,.. erősebb anyagok használata a márvány fényvesztését okozhatja.. a citromsavas szereket se hagyjuk megszáradni a felületen hanem mindíg mossuk le vizzel..

 

teniszpáya

TENISZPÁLYA ÉPITÉS

Szintetikus acryl és polyuretán ITF sportpályák készitése

teniszpálya épités

Tevékenységek


betonozás, beton polírozás, márvány polírozás, műkő felújítás, stokkolás, műkő polírozás, travertin polírozás, mészkő csiszolás, mészkő polírozás,

csiszológép bérbeadás, ipari takarítás, ipari padló felújítás, betonjavítás, superfloor padló készítés. betoncsiszolás, betonmarás és

betonpolírozás valamint nagy teherbírású járófelületként használatos öntött padlók készítése ipari és lakossági

célokra. Beton csiszolása, polirozott beton, betonvédő szer, impregnálás, betonfesték, márvány védő, Öntött padló,

ipari padló, padlóbevonat, márványvédő bevonat, padlójavítás, betonjavítás, műgyanta padló, kőcsiszolás, superfloor, padlótisztítás, takarítógép, takarítógép bérbeadás, takarítószer, betonerősítés, betonkeményítés, polírozott beton, betoncsiszoló gép, padlócsiszoló gép bérlés, parkettacsiszolás, parkettacsiszoló gép

 • injektálás
  injektálás

Injektálás

 

 

 

 • feltörő vizek elzárása (pl. metróalagutak)
 • épületalapok statikai megerősítése (boltív- falazatrepedés stb.)
 • mélyépületek, pincék víz elleni teljes szigetelése
 • földcsuszamlások megállítása (a víz további bejutásának megállítása, ill. az elmozdult talajrétegek megerősítése)
 • vízgátak megerősítése (szivárgások, buzgárok megszüntetése)
 • épületek és betonműtárgyak alapjainak javítása megerősítése
 • talajvíz-kiáramlás, gázszivárgás megállítása
 • környezetvédelem (hulladéktárolók szivárgó káros anyagainak terjedését és felszívódását gátló szigetelő injektálás révén)
 • betontárolók repedéseinek, fugáinak tömítése, a talajvíz rendszertől való elzárása
 • kőzet- és földhorgonyok rögzítése

 

Mi az injektálás?

A műanyagbázisú poliuretán habrendszer és más különleges anyagok egyedülálló tulajdonságaira épülő injektáló és horgonyzó technológiák összefoglaló kifejezése az injektálás.

Injektálás főbb mozzanatai

Az adott körülményektől függően a kivitelezés módja esetenként eltérhet, azonban az injektálás főbb lépései a következők:

 • az injektáló szondát fúrással, sajtolással, vagy más technológiával a megerősítés helyére juttatjuk (meghatározott mélységig , szükséges átmérővel)
 • a szonda elhelyezése után megindítjuk az injektálást, melyhez a szükséges nyomást szivattyú biztosítja. A két komponens összekeveredése az injektáló pisztolyban (keverőfej) történik meg. Az injektáló anyag behatol az adott szerkezetbe, ahol gyökérszerűen elágazva szilárdít, tömít és/vagy lehorgonyoz az adott céltól és típustól függően
 • az injektálás befejezése utána a szonda térszín feletti része lezárásra kerül

 

Az injektálás fő eszköze: furathorgonyok

Az injektált furathorgonyok a tartozékaikkal együtt komplex rendszert alkotnak. A horgony alapeleme egy fokozatosan toldható, teljes hosszán gömbölyített menettel ellátott acél rúdhorgony. A rudak befúrásukat követően a furatban maradnak, és poliuretán gyantával kerülnek injektálásra. Alkalmazása elsősorban a nem homogén és gyakori törésekkel teli kőzetek esetében előnyös, ahol nem biztosítható a fúrás stabilitása.

E tulajdonsága miatt alkalmazzák vegyes anyagokból álló épületszerkezetek fúrásánál is. Instabil  anyagok esetében három szerepük van. Első fázisban fúróként működik. A második, hogy a rúd egyben az injektáló cső is. Harmadszor az injektáló anyag szilárdulását követően a rúd teljes mértékben, vagy részben a ragasztott horgony szerepét tölti be.

Tartozékai: hatszögletű csavaranyák, terhelésmegosztó alátétek, csatlakozók, fúrófejek, acéltűk, fixáló- és terhelés átadó csatlakozók. A rendszer szerves részét képezi a horgonyrúd és a fúróberendezés egyszerű csatlakoztatására szolgáló fúró adapter. Az adapter az injektáló berendezés csatlakoztatására szolgál. A horgonyok 12 m-ig tetszés szerinti hosszúságban készíthetőek. A horgonyok a terhelhetőségnek megfelelően különböző, eltérő szilárdsági jellemzőkkel rendelkező átmérő alapján választhatók.


Injektálási rendszerek

Az egyre bonyolultabb építményrendszerek tervezése megköveteli a lehető legkedvezőbb feltételek megteremtését úgy, hogy később zavarmentesen megfeleljenek rendeltetésüknek. Ezen követelmények figyelmen kívül hagyása esetén ma sok építményen és létesítményen károk észlelhetőek.

A károk okai egyrészt a szerkezetre ható környezeti feltételek megváltozásában, másrészt a szerkezetek állagának kialakulásában keresendők. E gondok elkerülése, illetve kialakulásának megelőzése céljából került kifejlesztésre a poliuretán habrendszer, amely lehetővé teszi a legbonyolultabb károk kiküszöbölését is.

A rendszert sikerrel alkalmazzák olyan területeken is, ahol a hagyományos rendszerek már műszaki szempontból elavultak, vagy gazdasági szempontból elfogadhatatlanok. Főbb felhasználási területeik a fenti felsorolásban olvashatók.


ház repedés megállítása mikrocölöppel. házsüllyedés, épületsüllyedés, alapsüllyedés megállítása, alapmegerősítés, talajszilárdítás

támfal építés utáni stabilizálás, vízszivárgás megszüntetése, talajstabilizáció és falrepedés megállítása

 

 

Ossza meg oldalunkat, és vásárlásnál 5% kedvezményt kap:
 
Ossza meg oldalunkat, és vásárlásnál 5% kedvezményt kap: